Jag heter Dorte Bernro och bor i Dalby utanför Lund tillsammans med min man Rolf och våra kerry blue terriers "Märta" och hennes dotter "Kerstin". Till familjen hör också tre utflugna barn och islandshästen Tumi.

1976 köpte jag min första kerry blue terrier "Lotta"  och har varit rasen trogen sen dess. Fram tills idag har jag sammanlagt fött upp 11 valpkullar.

Kort om Märta
Min nuvarande kerry (Märta) är född i november 2020. Jag köpte henne från kennel Mc Duffy's dels för att dessa linjer går tillbaka till min uppfödning från 1980-talet, dels för att Märtas föräldrar är trevliga och av mycket god kvalitet. Många av de hundar som finns i hennes stamtavla känner jag väl och i flera fall "haft en relation till"
Jag har ställt ut Märta till svensk och dansk champion samt dansk juniorchampion.  Jag har också gått kurs i specialsök med henne och provat på nosework eftersom hon älskar att arbeta med nosen. 
 
Kort om Kerstin
Kerstin är född i april 2024 och dotter till Märta och den framgångsrika spanska hanhunden Arterriers Cabernet Sauvignon. Kerstin-kullen är min första på 17 år och jag ser med spänning fram emot att få se henne växa upp.

 

Min ambition som kerryuppfödare
Målet med min uppfödning är att föda upp kerrys jag själv vill ha, trevliga att umgås med i vardagen. De ska vara sunda, friska och roliga att gå på hundutställning med. Eftersom jag inte vill ha mer än två hundar hemma är min uppfödning begränsad. Mina tikar får oftast en kull valpar eller i undantagsfall två valpkullar innan de tas ur aveln.
Mina avelstikar mentalbeskrivs och har känd HD-status.
Du som köper en kerry blue terriervalp av mig får gratis klippning tills hunden fyllt ett år, gratis medlemskap i rasklubben SKBTK och är alltid välkommen att kontakta mig vid frågor som rör din kerry. 
 
Dorte och Alice 1986Engagemang i Svenska Kerry Blue Terrier Klubben (SKBTK)
Jag har sen början av 1980-talet varit engagerad i SKBTK i olika omgångar och har till dags dato axlat flera olika poster i styrelse och redaktion. För närvarande är jag sammankallande i klubbens redaktionskommitté med huvudansvar för klubbens webbsida skbtk.com.

Om du vill läsa mer om mig...
I Kerry Nytt nr 1/2017 finns en artikel där jag berättar om mig och mitt kerryliv. Artikeln har några år på nacken men för dig som vill veta mer om mig finns den att läsa som pdf. Länk till artikeln Kerryprofilen-Dorte Bernro (öppnas i nytt fönster) Det som hänt efter artikeln skrevs är bland annat att jag nu åter har en tik att fortsätta min avel med. Märta är syskonbarn till min förra kerry Agnes, som tragiskt nog fick opererat bort livmodern i samband med en dräktighet, och jag är väldigt glad att kunna fortsätta min avel på denna linje.