"Doris"
Född: 2005-01-02 ( 2017)
e. Multi UCH Opus de Chapeau Terrier
u. SE UCH Yvenus Appaloosa
uppfödare: Ylva Alpheim, Helsingborg

Länk till Doris stamtavla (sidan öppnas i nytt fönster)

HD A (fri) mentalbeskriven MH

Mer om Doris

Efter att ha varit utan kerry i nio år fick vi möjlighet att skaffa hund igen. Barnen var tillräckligt stora för att kunna hjälpa till och min pappa lovade att ställa upp med passning vid behov.

Jag läste om Opus Chapeau terrier som Charlotta Mellin hade på långlån från Spanien och beslöt mig för att jag ville ha en valp efter honom. Eftersom Ylva Alpheim hade parat en tik med honom togs kontakt med kennel Yvenus och efter en del beslutsångest från Ylvas sida fick vi slutligen deläga och ta hand om Doris som hon tänkt behålla själv.

Stor personlighet

Doris var en stor personlighet. När hon var en osäker unghund gick jag kurs i agility med henne, något som fick henne att växa som individ. Hon blev en drottning som visste vad hon ville och spände sig gärna mot andra hundar - men var aldrig ojust.

På ålderns höst kom en rottweier lös och kastade sig mot Doris (och Agnes) Det tog inte många sekunder förrän rottweilern låg uppgivet på marken med Doris stående bredvid. Inget blodvite uppstod, Doris utövade bara ren och skär hundkommunikation.

Doris som utställningshund

Doris älskade utställning - där fick hon visa upp sig! Det tog ett tag innan hon blev champion bland annat på grund av att hon var i största laget och hade mer hanhunds- än tikstorlek.

Unde åren när vi matchade Agnes hände det ofta att Doris inte fick följa med på utställningen. Hon markerade sitt missnöje med att ställa sig mellan oss och ytterdörren när bilen packades full med utställningsgrejor.

När Doris fyllt tio år ställde jag ut henne några gånger i veteranklass - och hon älskade det! 

Doris fick en valpkull

Jag parade Doris när hon var 2,5 år och det resulterade i en kull på sex valpar, två tikar och fyra hanhundar.

En av valparna "Ludde" Puck Fair Jumpin' Jack Flash ställdes ut och blev SE UCH.

Eftersom kullen var färdiga att flytta till nya hem i slutet av september när det inte fanns någon efterfrågan på valpar, dröjde det till december innan sista valpen flyttade hemifrån vid 4,5 månaders ålder. När jag tänker tillbaka var nog detta den största anledningen till att jag inte tog en andra kull valpar på Doris.