"Märta"
Född: 2020-11-20
e. Mc Duffy's Hot News
u. C.I.B. DK SE UCH Mc Duffy's Fairytale
uppfödare: Rose-Marie Sunnanväder, Blentarp

Länk till Märtas stamtavla (sidan öppnas i nytt fönster)

HD B (fri) och mentalbeskriven BPH

Mer om Märta

Märta är för närvarande min enda kerry och som jag hoppas kunna fortsätta min avel med.

Pappa "Micke" är kullbror till min förra kerry "Agnes" och jag är glad att hennes linjer finns bevarade i Märta. Sju led tillbaka i hennes stamtavla finns också mina gamla Puck Fair linjer via Puck Fair Havin' It All.

En trevlig individ

Märta är en väldigt trevlig kerry, lugn inomhus och finns ofta nära oss. Ibland blir hon uttråkad och kommer då och buffar på oss med nosen. Då vill hon ha lite dragkamp eller annan uppmärksamhet. Hon älskar att jobba med nosen och vi har bland annat gått kurs i specialsök och viltspår.

Märta som utställningshund

Utställningsmässigt har det gått bra. Märta startade med att bli Best In Show på sin allra första utställning i Bosjökloster 2021. Utställningen var inofficiell och vi skulle bara dit för att träna. Hon har flera BIR (bäst i rasen) och är svensk och dansk champion samt dansk juniorchampion.

Just nu tar vi en paus från utställningar eftersom Märta rent showmässigt saknar "det där lite extra" när hon går in i ringen, det får bli lite rallylydnadsträning och olika sökövningar på hemmaplan istället.

Märta och andra hundar

När Märta möter andra hundar är det lek som gäller och som på kerryvis kan bli ganska tuff. Andra hundar som vill mocka gräl med henne får "Jippie, du vill leka" tillbaka. I hennes värld finns inget ont, bara gott och roligt.