"Agnes"
Född: 2011-10-02  (  2022)
e. C.I.B Nord UCH Mc Duffy's Sean of Connemara
u. Irisblu Hot Pants
uppfödare: Rose-Marie Sunnanväder

Länk till Agnes stamtavla (sidan öppnas i nytt fönster)

HD A (fri) och mentalbeskriven BPH

Mer om Agnes

Agnes är från en kull hos kennel Mc Duffy's som jag bad Rose-Marie om. Jag hade länge sagt "om du parar Maja med Viggo" så ska jag ha en valp. Sagt och gjort det blev en kull på sju valpar och mina ögon föll på Agnes gång på gång så det var ingen tvekan om vem jag skulle ha.

Lugn och fin individ

Agnes genomsyrades av ett godmodigt lugn och var jättesnäll. Under flera år levde hon tillsammans med Doris som tog kommandot, något som Agnes tyckte var väldigt praktiskt. Dragkamp var hennes älsklingslek och när Märta blev tillräckligt gammal för att orka dra emot lärde Agnes henne dena lek.

Agnes som utställningshund

Agnes startade sin utställningskarriär genom att bli Best In Show valp på Nordskånska kennelklubbens utställning i Hässleholm. En seger som tog oss vidare till Puppy of the year som hölls på Grand hotel i Stockholm. En upplevelse!

Agnes var trevlig att ställa ut, med sitt ständiga lugn stod hon stadigt på marken och viftade intensivt med svansen. Hon blev snabbt champion och vi beslöt oss för att ta henne hela vägen till internationell champion vilket lyckades tillsammans med ett svenskt, danskt och finskt championat.

Fick tyvärr aldrig några valpar

Agnes blev inseminerad med sperma från en världsvinnande kerryhane Torums Calico Jack of Irisblu. Jag hade verkligen sett fram emot denna valpkull men tre veckor före valpningen dog valparna i henne och vi tvingades operera bort hennes livmoder. Agnes överlevde och det är vi väldigt glada för men min fortsatta uppfödarkarriär ställdes på vänt.